Monday 24 February 2014

[TASTING] Fourtalia , the traditional greek omelette from Andros/ Φουρτάλια, η ομελέτα της 'Ανδρου





1 large sausage with oregano , from Andros, cut in slices 
1 large courgette, cut in thin round slices
1 large potato, cut in thin round slices
4 large free range eggs
olive oil , salt and pepper

1. Cook the sausage slices in a non stick pan for 5-7 minutes. In another pan , heat some olive oil and cook the courgette and the potato until they get tender. 
2. When they get tender enough, transfer them in the sausage pan. 
3. Beat the eggs in a medium bowl, season them and pour them over the sausage and potato mix. 
4. Cook the omelette , in medium heat, for several minutes from both sides and serve hot as a meze or even as a main course. 

---------------------------

1 μεγάλο λουκάνικο ριγανάτο Ανδρου, σε φέτες
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πατάτα , καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
4 μεγάλα αυγά , ελευθέρας βοσκής
ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγάνισε το λουκάνικο μέχρι να ψηθεί.  Σε άλλο σκεύος ζέστανε το λάδι και ρίξέ μέσα το κολοκύθι και την πατάτα μέχρι να μαλακώσουν ( για 5 λεπτά περίπου) 
2. Μεταφέρεις τις πατάτες και τα κολοκύθια στο αντικολλητικό τηγάνι με τα λουκάνικα. 
3. Χτυπάς καλά τα αυγά, αλατοπιπερώνεις προσεκτικά και τα ρίχνεις πάνω από τα λουκάνικά, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. 
4. Μαγειρεύεις την φρουτάλια για μερικά λεπτά από κάθε μεριά και την σερβίρεις ζεστή σαν μεζεδάκι ή ως κυριώς πιάτο! 




No comments:

Post a Comment